Boeken

De Russische arts Vladimir Dmitriev is gefascineerd door de acupunctuur waarnaar hij al meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek verricht. Vladimir Dmitriev is daarmee geworden tot een uitzonderlijk acupunctuur arts die specifieke diagnose- en onderzoeksmethoden heeft ontwikkeld.

Voor meer informatie over (cosmetische) acupunctuur boeken kunt u contact op nemen met Vladimir Dmitriev.

Cosmetisch Acupuncturist/arts Vladimir Dmitriev
Eerste Krokussen
De terugkeer van Peter de Grote

Een poetische vertelling
Dit kleine boekje is een poetische vertelling over of misschien beter gezegd een energetisch portret van de jonge Peter de Grote over een grote liefde die hij heeft ontmoet in Zaandam waardoor hij inspiratie en inzichten kreeg voor het nieuwe Rusland. Het is geen historisch boek maar een poging om de innerlijke wereld van de ziel van Peter de Grote naar buiten te brengen.

Deze novelle die in de ik-vorm geschreven is, is geschreven vanuit de `energie` van Peter de Grote. Een beschrijving van de korte periode dat Peter (incognito) in Zaandam aankomt en verblijft. Hij bewoonde daar het huis dat nu bekend staat als het `tsaar Peterhuisje`. Hij ontmoet tijdens zijn verblijf een vrouw (Anne) waar hij in die periode een bijzondere verhouding mee heeft gehad. Het verhaal sluit af met een (niet afgemaakte en niet verzonden) brief van Anne aan Peter.

Voor het bestellen van de boeken of informatie kunt je contact op nemen met Vladimir Dmitriev tel. 06 - 28136849

Poorten van verborgen schoonheidCosmetisch Acupuncturist/arts Vladimir Dmitriev

Boek over Cosmetische Acupunctuur
In 'Poorten naar verborgen schoonheid' beschrijft Vladimir Dmitriev op caleidoscopische wijze zijn professionele en persoonlijke ontdekkingstocht in een nieuw, nog onontgonnen gebied van de acupunctuur; een nieuwe dimensie zelfs in benadering en toepassing: de cosmetische acupunctuur.

In zijn meer dan twintigjarige praktijk als acupunctuurarts constateerde hij gaandeweg dat de werking van de behandelingen zich niet slechts uitdrukt in genezing van fysieke klachten, maar vaak ook leidt tot heling in diepere emotionele en psychische lagen. Deze heling komt tot uitdrukking in het gezicht: het innerlijk licht dat elk mens zijn schoonheid verleent wordt opnieuw waarneembaar.

Voor informatie kunt je contact op nemen met Vladimir Dmitriev tel. 06 - 28136849 en bestellen bij Boekenvorm.

Vladimir Dmitriev ontwikkelde een bijzondere beeldtaal voor de acupunctuurpunten van het gezicht, een serie 'sensogrammen'; oersymbolen, gelijkend op rotstekeningen. Deze tekeningen tonen zijn persoonlijke uitdrukking van de kwintessens van de emotionele energetische kwaliteit die wordt uitgestraald door de respectievelijke acupunctuurpunten. Deze sensogrammen geven op een geheel eigen wijze richting en betekenis aan de behandelingen.

Geleid door zijn doorwrochte vakkennis en ervaring enerzijds en de visie van zijn ziel anderzijds doorkruist Vladimir Dmitriev alle elementen en sferen die aan dit wonderschone proces ten grondslag liggen. Zijn bevindingen worden getoetst in de nieuwe behandelmethode, de resultaten zijn opmerkelijk. In 'Poorten van verborgen schoonheid' doet hij verslag van zijn queeste.

Meer informatie over cosmetische acupunctuur.

Contact cosmetische cupunctuur

Light Channels Vladimir Dmitriev
Light Channels
The Soul of Acupuncture

Het boek beschrijft het concept van lichtkanalen, geformuleerd door auteur en zeer ervaren acupuncturist Vladimir Dmitriev-Ustyugov.

De lichtkanalen vormen een verbinding tussen de ‘Chinese’ energiemeridianen, de chakra’s en de 24 dimensies die het menselijk leven volledig beschrijven op het fysieke, spirituele, mentale en genetische niveau.

Het boek biedt een nieuwe kijk op het systeem van de vijf primaire elementen en de interacties van de mens met de energieën van de tijd; het biedt gedetailleerde beschrijvingen van alle lichtkanalen, evenals praktische richtlijnen voor het uitvoeren van de tests, het interpreteren van de resultaten en het charteren van de daaropvolgende behandeling.

Voor het bestellen van de boeken of informatie kunt je contact op nemen met Vladimir Dmitriev tel. 06 - 28136849

Sterren van Zeven Spiegels
Boek Acupunctuur

Zelf je energiebalans versterken; het kan!
Workshop self-healing: werken met lichtkanalen en het fijnstoffelijk lichaam. In het boek "Sterren van Zeven Spiegels" verteld Vladimir over de meer dan 30 jaar medisch speurwerk die hij heeft verricht op het gebied van acupunctuur.
Op basis van dit boek geeft hij in de workshop self-healing over de principes van acupunctuur.

Sterren van Zeven Spiegels
Het beleven van de Oeral is de belangrijkste ervaring van mijn leven. De ijskoude winternachten, het heldere licht van de sterren dat samenkomt met het licht van de sneeuw. Het is dit licht dat ik later vond in de acupunctuur kanalen van het menselijk lichaam.

Inhoud
In Sterren van Zeven Spiegels lopen twee verhaallijnen die het samenvallen van kunst en wetenschap als het ware symboliseren. Enerzijds is er het poëtisch verwoord levensverhaal van 'de jongen', dat deels fictie en deels autobiografisch is. Deze jongen wordt geboren in de Oeral, op de grens van Azië en Europa, en ervaart de grote uitdagingen van het leven in allerlei gebeurtenissen. Uiteindelijk ontdekt de jongen de acupunctuur als instrument om zichzelf en de wereld te begrijpen. In zijn levensverhaal heeft hij zijn ervaringen stuk voor stuk verzameld, verklaard en benoemd als de facetten van het kristal.

Daarnaast deelt Vladimir Dmitriev zijn grote, medische kennis over de waarde en betekenis van de acupunctuur. Aan de hand van 'essenties' (dit zijn herkenbare begrippen zoals 'angst' en 'blaas') neemt hij de lezer mee in de intrigerende wereld van lichaam, geest en acupunctuur. Sterren van Zeven Spiegels brengt de lezer van het dramatische Midden-Europa, via het oude mythische Azië, naar het moderne Europa.

De Naald
IIn het oude Egypte gebruikten priesters en farao's een koningsstaf om het niveau van opperste meditatie te bereiken. Door in beide handen een staf vast te houden, brachten ze zichzelf in trance. Ze openden zich voor energie van buitenaf; energie vanuit de krachtvelden van de aarde vloeide middels de koningsstaf en hun handen naar de aura van de machthebbers.

Esoterische symbolen en edelstenen die op de staf waren aangebracht veroorzaakten dit proces, ze waren de magneten van de kracht. Door deze manipulatie van de krachten werd de wil van de farao's uitgevoerd, werden er oorlogen gevoerd, goede oogsten opgeleverd en piramides gebouwd. Ook koningen en tsaren in andere samenlevingen en tijden gebruikten een koningsstaf om hun macht te symboliseren; middels de staf werd het goddelijke karakter van hun functie en persoon uitgedrukt.

Waarom voelen wij ons machtiger als we een stok in onze hand houden? Natuurlijk is de stok een verlengstuk van onze hand en levert dat in een strijd een voordeel op. Maar dat is niet de reden. In de top van stok wordt al de kracht van de persoon die hem vasthoudt geconcentreerd. Een toverstaf werkt op dezelfde wijze, het is een instrument om de macht en de wil van de tovenaar uit te drukken. Daarom kan iedereen zijn eigen toverstaf hebben die bijdraagt aan zijn of haar kracht. Ook goden en engelen hebben geleiders nodig voor hun energie. Op de vele afbeeldingen houden zij naalden vast zo lang als speren. Deze zijn niet gemaakt van aardse materialen maar van licht.

De naald is niet toevallig gekozen als het instrument in de accupunctuur. In de punt van de naald kan de dokter al zijn energie concentreren en middels manipulatie de patiënt behandelen. Oude wijzen zeggen dat een hand die een naald vasthoudt te vergelijken is met een hand die een tijger vangt bij zijn staart, waardoor de hand de kracht krijgt van een draak. Bij het gebruik van de naald moet het hart open staan, ontspannen en kalm zijn alsof je wacht op een dierbare vriend. De beste controle over de naald heb je dan ook als je deze vasthoudt met de toppen van je vingers. Het is niet voor niets dat schilders goddelijkheid weergeven door slechts een hand uit een wolk af te beelden. Het is van het grootste belang dat iemand die een naald ter hand neemt, weet dat zijn hand op dat moment een scheppende kracht is.

Voor informatie kunt je contact op nemen met Vladimir Dmitriev tel. 06 - 28136849 en bestellen bij Boekenvorm.

Meer informatie over acupunctuur.

Contact acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur kan de natuurlijke weerstand verhogen, waardoor ziektes verkomen kunnen worden. Bovendien kunnen klachten verlicht worden en bepaalde ziektes kunnen ermee genezen worden, doordat er blokkades worden opgeheven.

Acupunctuur

Familieopstellingen

Door middel van een familieopstelling worden, met behulp van een groep, de onbewuste familiepatronen aan het licht gebracht. Deze belastende patronen gaan soms generaties terug en vinden hun wortels in ernstige gebeurtenissen in de familiegeschiedenis.

Familieopstelling


Cosmetische
Acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een speciale toepassing van de klassieke Chinese geneeswijzen. De behandeling richt zich op het ontsluieren van de eigen schoonheid die verborgen ligt onder de sporen van gebeurtenissen in het leven.

Cosmetische Acupunctuur


Medi-Tape

Een speciale elastische Tape en een bijzondere techniek maken het mogelijk pijn en bewegingsbeperkingen snel en succesvol te behandelen.

Medi-Tape