Familieopstellingen

Het zit in de familie…

Op alle niveaus van onderlinge verhoudingen hebben mensen een natuurlijke behoefte aan evenwicht. Deze behoefte aan evenwicht en harmonie geldt in het bijzonder binnen het familieverband. Het is belangrijk dat niemand in een familie vergeten of buitengesloten wordt en dat er een juiste balans is in de verantwoordelijkheden van familieleden ten opzichte van elkaar.

In elke familie doen zich echter gebeurtenissen voor die de familieharmonie verstoren. Kinderen hebben een natuurlijke neiging om verdriet of problemen van ouders te willen oplossen. Het kan gebeuren dat een kind daarmee onbewust de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het lot van de ouder, de groot- of overgrootouder, ook als hij al volwassen is geworden. Hierbij ontstaan patronen die over generaties worden doorgegeven. Voorbeelden van feitelijke gebeurtenissen die een dergelijke keten van overdracht teweeg kunnen brengen zijn:

  • het vroegtijdig overlijden van een ouder of grootouder;
  • echtscheiding;
  • tragische ongevallen waarbij een famileilid is omgekomen;
  • miskraam of abortus;
  • psychose binnen de familie;
  • een familielid dat in de rol van 'het zwarte schaap' is gedrukt;
  • oorlog en geweld;
  • seksueel misbruik.

De bekende Duitse therapeut Bert Hellinger heeft met de familieopstelling een methode ontwikkeld om verstrikkingen en blokkades aan het licht te brengen en op te lossen, en zo de harmonie te herstellen. Zo ontstaat inzicht en ruimte om het leven opnieuw tegemoet te treden. Wie de familieopstelling beleeft, ervaart deze veelal als zeer krachtig en helend.

Wil je ook een keer mee doen aan een workshop ga dan naar de agenda of neem contact op.

Workshops familieopstellingen
met Annebiene Pilon en Vladimir Dmitriev

familieopstelling

Sinds 1999 geeft Annebiene workshops familieopstellingen. Annebiene en Vladimir hebben daarbij zeer positieve ervaringen opgedaan met de combinatie van de familie-opstelling en de acupunctuur. De combinatie van het opheffen van lichamelijke, energetische blokkades door middel van acupunctuur en het helen van structurele emotionele patronen met behulp van de familieopstelling kan klachten op een effectieve wijze aanpakken en helen.

Voorafgaand aan de familieopstelling vindt een energetische meting plaats waardoor aanvullende informatie wordt verkregen ten behoeve van de familieopstelling. De mogelijkheid wordt geboden om een aanvullende acupuntuurbehandeling te krijgen.

Doen mee aan een workshop familieopstellingen.

Wat is een familieopstelling

Agenda

Wil je ook een keer mee doen aan een workshop ga dan naar de agenda voor het laatste nieuws en de kalender.

Agenda acupunctuur


Acupunctuur

Acupunctuur kan de natuurlijke weerstand verhogen, waardoor ziektes verkomen kunnen worden. Bovendien kunnen klachten verlicht worden en bepaalde ziektes kunnen ermee genezen worden, doordat er blokkades worden opgeheven.

Acupunctuur

Cosmetische
Acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een speciale toepassing van de klassieke Chinese geneeswijzen. De behandeling richt zich op het ontsluieren van de eigen schoonheid die verborgen ligt onder de sporen van gebeurtenissen in het leven.

Cosmetische Acupunctuur


Boeken

Zelf je energiebalans versterken;
het kan!

Boek over Cosmetische Acupunctuur

BoekenMedi-Tape

Een speciale elastische Tape en een bijzondere techniek maken het mogelijk pijn en bewegingsbeperkingen snel en succesvol te behandelen.

Medi-Tape